Backpacking

Med Mavs genom sydostasien 16 maj till ca 4 juli. Vi bestämde det för ca två veckor sen och nu är allt bokat och klart - Efter ett antal möten på resebyrån. Stackars John som hjälpte oss, han fick mycket att stå i eftersom det är lite sista minuten på det hela. Vi fick intrycket av att han tycker att vi är smått galna, för vi var ju inte ett dugg förberedda. Pluggandet och förberedandet får komma nu precis innan vi åker helt enkelt. Leva livet kan man väl kalla det, med tanke på allt vi ska göra.
Ni skulle ha sett hans min när Mavs sedan berättade för honom att vi bara känt varandra i en månad, haha.
Det resan kommer bestå av är det bästa av Nya Zeeland en vecka, en tripp från Bangkok genom Malaysia ner till Singapore under två veckor, sedan en tripp genom Kambodja och Vietnam under en vecka, (det blev lite fel håll där, men det finns anledningar till det). Sedan drar vi till Bali och bor på ett lyxigt (men billigt) hotell fem dagar, för att sedan ta oss till Cairns i norra Australien för att bila ner till Brisbane på två veckor, innan vi kommer hem till Sydney igen i början av Juli.
I can't wait.

Internet

Har inget internet på min egen dator just nu, eftersom vi fick en ny boxer förra veckan. Varken Tori eller Kenneth har lyckats få igång det, så hur länge jag är utan internet återstår att se.  :(

Our crib

För att ge en bättre överblick över vart man bor nuförtiden. Försökte träffa rätt med cirkeln, men vet inte hur jag lyckades riktigt. Men på ett ungefär ser ni :)


20 maj?

Ni vet när man bara blir så där lite kär i en låt?Random bild från idag. Det började spöregna och blåsa upp när jag och Tori gick hem från mataffären idag. Fan vad kallt det var i shorts :( Saknar sommardagar.


DH

Jobbade i Darling Harbour igår eftersom de haft en som slutat. Den butiken stänger inte förrän kl 9, så efter att ha fixat allt med stängningen och gått genom halva centrum och sedan åkt färjan hem till Manly, var jag hemma vid 11. Meningen var att jag kanske skulle mött upp Mavs för att gå ut, men hon skulle jobba tidigt idag osvosv så jag sket i det och drog hem och sov istället.


Darling Harbour at night.
Jag älskar att gå bland alla höga byggnader och känna mig så jäkla liten i något så jäkla stort och fint. Jag älskar Manly, det är det typiska fina stället med strand, sol och bad, fyllt av turister osv, men egentligen tror jag att jag är mer för stan. Så jag är glad att jag jobbar där för det mesta :)

Måste btw berätta en lustig grej som hände i veckan. Det är ganska vanligt att jag får kommentarer och komplimanger för mitt hår, och i veckan kom det in en man (50-60 år) helt vanlig på alla sätt vis, troligen från Europa nånstans pga. hans brytning och utseende. Han sa att han ville ha shortsen och två t-shirts han sett i skyltfönstret. Så jag visade honom vart de fanns, tog fram den storleken han ville ha osvosv.
Så säger han;
"You did it!"
Jag var typ;
"Yeah... :)" (Eftersom det är mitt jobb så liksom... ja ni fattar)
Men så säger han igen;
"You did it" och såg glad ut.
Jag bara nickade och log, och tänkte att det var ju bra att han blev glad över hjälpen.
Men så säger han igen;
"You did it"
Och jag ba, what the hell? Han såg väl min förvirrade min, för sen sa han;
"Your hair. Who did it?"
"My hair? Uhm, I did..."
"Well done!"
Och jag blev liksom... Så förvånad. För visst har jag fått komplimanger från såna som honom förut, men att fråga vem som fixat det? Haha, vad ville han? Besöka min frisör om jag sagt ett namn? Det var bara så lustigt, och jag tror inte direkt att han frågade åt någon annan heller. Haha, roligt, och förvånande, var det i alla fall.

Español

Som jag sa till Mavs tidigare i veckan börjar jag känna att jag kanske skulle ha pluggat spanska i skolan, istället för franska (det språk jag har haft minst användning av sen dess...) Visst är jag väl mest intresserad av tyska men just nu skulle lite spanska-kunskaper sitta fint, dock är mina helt obefintliga.
Anledningen till detta är att jag finner mig i samma omkrets som massa sydamerikaner. Umgåtts med brasilianare (som pratar portugisiska som ju är nästan samma sak), jobbar med colombianer (som btw tycker det är jättekul att jag i Sverige har två kusiner och en vän därifrån) och en spansk och en argentisk tjej, och går på argentisk födelsedagsfest. Dessa folk umgås gärna i grupper har jag märkt (vilket i och för sig skandinavier också gör så här på andra sidan jordklotet). Ni får ursäkta om det blev jobbigt att läsa stycket med alla paranteser (men vi låtsas inte om dem).Vi var som sagt på Marko's födelsedagsfest i onsdags, som började med drinkar på Wharfen och slutade med spelning på the Boatshed. Jess (den argentiska tjejen jag jobbar som nämndes tidigare) hade bakat och tagit med, en jättegod tårta med annorlunda smak.


Fina paret!


Spelningen. Nu kan ni ju även se att min hårfärg inte är sååå jäkla ovanlig här som i Sverige. Haha.


Just det, minns ni spindeln som förstörde min morgon för någon vecka sen? Den dök upp igen, morgonen efter, tillsammans med en annan spindel. Dock försvann den stora innan vi hann få tag på den.
Så, i onsdags kom Mavs och hämtade mig men vi fick vända tillbaka för att jag glömde Merci-chokladen vi köpt till Marko. Jag hoppade ur bilen och sprang in i lägenheten, tog chokladen, Kenneth låg i soffan och kollade på TV så jag tog ett snabbt skutt förbi, skulle precis säga "hej då!" när jag, i luften, ser den stora spindeln sitta i dörrkarmen, några decimeter ifrån där min fot skulle landa. Så i mitt hopp ändrar jag riktning (är det ens fysiskt möjligt?) och istället för "hej då!" blir det "OH MY GOD!!!!!!" och så landar jag med tån in i skohyllan. 
Ja.
Vettskrämd, stressad och med pain in my toe pekade jag ut spindeln åt Kenneth innan jag försvann ut från lägenheten igen. Och så gick det till när vi blev av med den spindeln. 

RSS 2.0