Spindlar

Många av mina vänner i Sverige känner sig "rädda" för att i huvudtaget åka hit till Australien just pga ormar och spindlar. Jag har i hela mitt liv förklarat att man inte stöter på stora spindlar varje dag, att det kanske händer ett par gånger varje sommar (beroende på vart man befinner sig).
Men sen förra veckan när jag gick upp för backen hem från The Corso, insåg jag att man ju på sätt och vis faktiskt visst stöter på spindlar varje dag. Det är lite som en hemlighet alla som är här har tror jag, att när man går längs gatan faktiskt har stora spindlar ovanför sig i träd och buskar. Man bara tänker inte på det, de sitter alltid på samma ställe i över 6 månader och enda skillnaden man kan se är att de blir större och större tills de under vintern plötsligt försvinner. De bara är där och man har vant sig, även om det är obehagligt i början och man tänker att de ska släppa taget och landa i ens hår.
Får ta en bättre bild nån dag, på bilden nedan som jag tog lite snabbt syns bara ett par, men ibland sitter det över 10 spindlar sådär tillsammans.Och btw, det här behöver inte göra någon rädd för att komma hit, för de sitter faktiskt bara där och jag är rätt säker på att det är en ofarlig art. :)


Kommentarer
Postat av: Ronae Brunsberg

My memories of these guys is from mustering cattle on horseback - they were no longer above my head but in my face!!

2012-04-17 @ 09:19:33
Postat av: malin

Haha, taskigt sätt att börja ett inlägg med :)

Kommer ihåg första gången i kinesiska trädgården i Darling Harbour och jag blev mållös av hur stilla och rofyllt det var där mitt inne i allt. Sen såg jag ganska snart ett monster och efter det kryllade det av alldeles för många ben vart jag än tittade.Såg skräck exemplar från översvämningarna i år och klumpar av spindlar som försökte komma undan vattnet. Uuh, dom är lite för äckliga och jag hade antagligen brännt ner er lägenhet för länge sen, haha!

2012-04-18 @ 22:43:11
URL: http://lunsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0