2 år

Såg på facebook att det idag är två hela år sedan Humanoid turnén började i Luxemburg. Insåg sen dock att vi i Australien ligger runt 10 timmar före hela Europa, så två-årsdagen är redan förbi här. Men två år! Blir chockad, redan två år, men sedan när jag tänker till känns det snarare som kanske sju år sen. Trodde nog aldrig för två år sen när vi reste runt där i Europa att Rebecka och jag nu skulle bo i Australien tillsammans. <3


Thank God I have you.

Volleyboll

Igår gick jag och Rebecka ner för att kolla på när Yar och Matilda hade volleybollträning på stranden. Jättemysigt vid solnedgången :)
Day 26 - A song that you can play on an instrument

Jag tror att jag fortfarande kommer ihåg det mesta av denna.


Day 01 - Your favorite song
Day 02 - Your least favorite song
Day 03 - A song that makes you happy
Day 04 - A song that makes you sad
Day 05 - A song that reminds you of someone
Day 06 - A song that reminds of you of somewhere
Day 07 - A song that reminds you of a certain event
Day 08 - A song that you know all the words to
Day 09 - A song that you can dance to
Day 10 - A song that makes you fall asleep
Day 11 - A song from your favorite band
Day 12 - A song from a band you hate
Day 13 - A song that is a guilty pleasure
Day 14 - A song that no one would expect you to love
Day 15 - A song that describes you
Day 16 - A song that you used to love but now hate
Day 17 - A song that you hear often on the radio
Day 18 - A song that you wish you heard on the radio
Day 19 - A song from your favorite album
Day 20 - A song that you listen to when you’re angry
Day 21 - A song that you listen to when you’re happy
Day 22 - A song that you listen to when you’re sad
Day 23 - A song that you want to play at your wedding
Day 24 - A song that you want to play at your funeral
Day 25 - A song that makes you laugh
Day 26 - A song that you can play on an instrument
Day 27 - A song that you wish you could play
Day 28 - A song that makes you feel guilty
Day 29 - A song from your childhood 
Day 30 - Your favorite song at this time last year

And I'm damned if i do and I'm damned if i don't


Soundwave 20124 dagar kvar!!!! Kommer bli så sjukt epic :D
Det jobbiga är bara att jag måste skriva ut the timetables och highlighta de viktigaste att se... Hur ska man kunna välja? Springa som en galning mellan alla tusen scener.


Förra fredagen

Jag är så seg med att blogga och nu när jag ändå sitter här och känner mig på lite blogghumör (vet inte hur ofta jag tänker; skriver man så? när jag bloggar). Förra fredagen var det förfest här hos oss med Bagge och Anna. Den var lite smågalen på sina ställen, och sedan drog vi in till stan. Meningen var att vi skulle till side bar, men den ligger på andra sidan centrum, vid centralen. Så vi skulle in på nåt random ställe för Bagge behövde desperat gå på toa. Dock kommer hon inte in på 2 olika ställen för att hon "är för full". Hon såg inte ens full ut och Tori kom in med en påse goone (billigt vin) hur lätt som helst! Sen gick vi förbi The Ivy varav tjejerna säger; "Kom, vi kollar här!"
The Ivy är det finaste och coolaste stället i hela Syney (alltså där alla topnotch-människor och kändisar hänger), så jag förstod inte varför de skulle försöka gå in på toa där om de inte kom in på de andra random barerna. Men vips så kom vi förbi vakterna och gick och ställde oss i kö. Dock råkade vi ställa oss i kö till VIP våningen och hörde hur tjejerna innan oss blev nekade att gå in. Självklart blev vi också nekade av tjejen som förklarade att det bara var för members och VIP. Så vi vände för att gå när en av vakterna säger till oss att vänta, och sedan hämtar stämpeln och låter oss gå in. Hissen upp och det var topnotch-människor och pool. Efter ca 10 min ville jag och Rebecka gå vidare, men efter lite övertalning om att "vi kommer säkert aldrig komma upp hit igen" tänkte vi om och hittade även dansgolvet. Det var en rolig kväll, och efter allt prat om att Rebecka och jag måste prova på The Ivy nån gång har vi nu i alla fall provat på lite av det. Nästa gång får det bli själva klubben, även om det kanske inte helt kommer vara vår grej. Men man måste ju prova på lite olika.

De flesta är Rebeckas bilder;Jag hade på mig mina klackar, vilket jag inte brukar. Det gick bra, med tanke på att jag sprang i dem typ halva vägen till färjan. Och ja, jag brukar inte dricka ur vinglas eftersom jag bara är orolig att ha sönder dem senare under kvällen.Här skulle vi ta en bild på oss själva. Krångligt det där med omvändbar kamera när man inte är nykter.


Den konstiga bruden som ville dansa med oss.


Godaste

Måste säga att man har en lyckad kväll om man går ut i stan, på det finaste stället dessutom och när man kommer hem inte har spenderat mer än några dollar. Snacka budgetutgång! (Även om typ alltid kör budgetutgång... men ändå ;))

Äntligen måndag!

"Äntligen måndag" kanske inte tillhör de vanligare uttrycken, men halleluja för denna måndag! För min del betyder det ofta ledighet efter en hel helgs jobbande och särskilt denna helg då jag var ute fredag och lördag. Även om man inte dricker mycket blir man ju ändå väldigt seg av att komma i säng efter fyra, i alla fall jag som så omsorgsfullt vill ta vara på mina timmar av sömn när jag ska upp och jobba dagen efter.
Idag är det bara jag hemma medan de andra är iväg och jobbar så hade tänkt att ta itu med sånt man inte riktigt orkar ta tag i jämt. Låg kvar i sängen till halv ett idag också, vilket inte händer ofta då jag gillar att gå upp och "fånga" dagen lite, oavsett vad det än är jag gör. Jag gillar att sega i soffan framför TVn med en stor kopp kaffe ett par timmar istället för att sova på morgonen.

I fredags mötte jag som sagt upp de andra som redan var med Mindra & co. här i Manly. Vi drog ner till stranden där det var liveband som spelade. Efter lite regn och mindre bra musik drog vi dock hem och gjorde oss iordning för kvällens bravader som började med en förfest uppe på ett rooftop hos Kerstin. Därefter drog vi till olika ställen men pga surf- och skatetävlingarna som varat hela veckan var Manly PACKAT med folk och det var långa köer till alla uteställen. Tillslut hamnade några av oss mellan olika ställen vid lock out vilket var lite småtrist.

Rebeckas bilder som jag snodde från face;

På lördagen gick jag upp för att åka till jobbet och möta Courtney, vi var först ut att få gå till MAC och får vår sminkning gjord. Det var intressant, jag har aldrig blivit sminkad av en professionell make up artist förut. Dock använder de sig av mycket och många produkter, och jag som alltid bara har lite concealer i ansiktet där det behövs tyckte det kändes för tjockt i ansiktet. Visst fick jag tillsynes felfri och jämn hud, men min hud är väldigt känslig och torr/fet/oily/röd och allt det där, så direkt när jag kom hem tog jag bort lagret av foundation, bronzer, highlighter, blush, primer, krämer, rubbet för att lätta på det dåliga samvetet gentemot min stackars försvarslösa hy. Ersatte med det vanliga "cover all mix" från make up store och lite blush.
  Runt ögonen hade jag fått en sotning och jag var den enda av mina kollegor som inte tog lösögonfransar. Första gången några av dem ser mig utan ett par haha, men de åkte på de också direkt när jag kom hem. De produkter jag valde att ta med mig hem var ett läppstift, nästan precis samma färg som jag redan har men med en touch av pink i så att det ser ännu snyggare och naturligare ut på. Jag gillar inte färg/gloss på mina läppar då det gör att de ser större ut. Denna färg var klockren :)
Sedan valde jag också en highlighter hon använde och en ögonskugga till mina ögonbryn. Jättenöjd och tjejen var sjukt duktig! Alltihop gick på $116 dollar, men vi fick det som sagt i pris för en tävling inom företaget nån gång i december.
På andra bilden har jag tagit bort ansiktssminket vilket syns, men min hud mår i alla fall bra i längden.

På kvällen var jag och Rebeka och kollade in banden som spelade, mycket bättre denna kväll då det var mer rock än house/electronic som på fredagen. Guuuud vad jag suktar efter en riktigt bra konsert just nu. Men den som väntar på nåt gott... Om bara sex dagar är det dags för soundwave! Jag är så eager att jag kissar på mig.
Anyway, efter det gick vi hem och käkade, gjorde oss iordning mm med Yar som är vår inneboende just nu. Sen drog vi till the rooftop hos Kerstin igen även om inte hon var med, utan det var hennes roomies mfl som hängde där. Sedan drog vi ut med samma problem som kvällen innan; Manly hade 50 000 besökare under helgen = För mycket folk överallt. När vi väl kommit in på shark bar och bestämt oss för att stanna där var det så trångt på dansgolvet att det inte gick att dansa typ.
Sista timmen på dansgolvet var värre än vanligt. Ni vet den där sista timmen då de killar som ännu inte funnit sig ett ligg står och desperat spanar in tjejerna och försöker stöta på alla som råkar ge dem en blick. Eller bara råkar befinna sig inom deras synfält. Det är både skrattretande och fruktansvärt irriterande. Men så är det väl om man går till klubbarna där alla kåta 18-åringar går på köttmarknad. (Ska inte ljuga, de kan ju också vara ganska underhållande att se på).


Rebeckas bild

Det var min helg det, jobbade hela söndagen och var sen så trött att jag inte riktigt visste vad som vad var. Nu ska jag väl ta tag i lite saker här!

Lite trött men glad

God morgooooon. Sitter här och ska snart till jobbet. Hela veckan har varit bra med skönt väder, häng med vänner på stranden och checkandes på surftävling här i Manly (dvs även snygga surfare). Har fått lite färg igen vilket känns bra, trist som denna sommar har varit. Sämsta på 50 år eller vad var det?

Som sagt ska jag dra mig iväg och jobba några timmar, sen hem och möta upp alla andra, däribland Mindra & co som vi träffade för några veckor sen på nattbussen hem från stan. Får se vad som händer ikväll, ska vara några band som spelar så planen är att kolla in dem lite innan vi ser vart kvällen tar oss alla.
Imorgon ska jag upp för en MAC makeover thingy vi fick i pris på jobbet. Ska bli kul! Plus att vi såklart får massa produkter, vilket jag def ser fram emot då det behövs lite nya grejer i sminkväskan :)
Nu måste jag dra, hörs sen :)


Haha, brännan är fortfarande lite ojämn då den är väldigt "färsk"... Plus inget smink i ansiktet då.

A walk on the beach

Att avsluta en vardagskväll med en promenad på stranden måste vara något av det bästa man kan göra för själen.

 

Kvällen avslutades med ett kvällsdopp.


Day 25 - A song that makes you laugh

Jag vet inte. Jag blir bara så glad och kan aldrig sjunga med i denna låt för jag skrattar.

 

Day 01 - Your favorite song
Day 02 - Your least favorite song
Day 03 - A song that makes you happy
Day 04 - A song that makes you sad
Day 05 - A song that reminds you of someone
Day 06 - A song that reminds of you of somewhere
Day 07 - A song that reminds you of a certain event
Day 08 - A song that you know all the words to
Day 09 - A song that you can dance to
Day 10 - A song that makes you fall asleep
Day 11 - A song from your favorite band
Day 12 - A song from a band you hate
Day 13 - A song that is a guilty pleasure
Day 14 - A song that no one would expect you to love
Day 15 - A song that describes you
Day 16 - A song that you used to love but now hate
Day 17 - A song that you hear often on the radio
Day 18 - A song that you wish you heard on the radio
Day 19 - A song from your favorite album
Day 20 - A song that you listen to when you’re angry
Day 21 - A song that you listen to when you’re happy
Day 22 - A song that you listen to when you’re sad
Day 23 - A song that you want to play at your wedding
Day 24 - A song that you want to play at your funeral
Day 25 - A song that makes you laugh
Day 26 - A song that you can play on an instrument
Day 27 - A song that you wish you could play
Day 28 - A song that makes you feel guilty
Day 29 - A song from your childhood 
Day 30 - Your favorite song at this time last year

07:15

07:15 AM. Öppnar ögonen. Tänker att jag inte vill gå upp så tidigt en söndag. Vänder mig om i sängen och ber någonstans långt bort att jag inte ska råka försova mig. Tittar upp på väggen igen där jag tyckt att jag sett nåt. Upptäcker spindeln som sitter på väggen ovanför Rebecka. KLARVAKEN.

Så började min morgon. Med att dra i en förvirrad Rebeckas arm och upprepa orden "Kom, bara kom", för att sedan leda henne ut i rummet innan hon ser spindeln ovanför sig. Till skillnad från sist blev vi av med den utan panik, hopp, tårar och panik. Kanske var det bara av den simpla anledningen att vi var yrvakna. Eller så har vi faktiskt gått och blivit ett par modiga jävlar.

Försov mig gjorde jag i alla fall inte. Upp mot jobbet. Trevlig dag som gick fort. Nu är jag dock ledig i tre dagar. TRE dagar. Visst jobbar jag resten av veckan efter det, men jag börjar bli less på att jobba så lite. Dels för att hyran ska betalas tillsammans med massa annat, dels för att jag blir rastlös. Vi ska dock byta till en större lokal och det kan betyda mer timmar. Kan också dock betyda färre timmar eftersom vi ska anställa 3-4 till tjejer. Så fort vi flyttat (vilket blir inom några veckor) ska jag se hur basrostret blir och blir det inte mer än vad det är nu ska jag börja söka alla de extrajobb jag hittills bara kollat på.

Helgen har i övrigt varit riktig bra. Utgång i fredags och sov bort lördagen efter jobbet. Bilder kommer inom ett par dagar troligen, då jag och Rebecka ska försöka föra över bilder till varandra imorgon. Får se hur det går med krångliga datorer och hårddiskar. Daaaamn.


Day 24 - A song that you want to play at your funeral

Arise av Flyleaf. För att jag bär med mig låten i livet och vill lämna mina nära och kära med den. Jag vill inte att de ska sörja, snarare fira det som varit och leva vidare och göra det bästa av sina liv. Det är ju en självklarhet att man vill att sina nära ska vara lyckliga.
Dessutom passar den väldigt bra eftersom den är skriven i exakt det syftet att vara som ett budskap till de man lämnar. I bookleten till albumet (Memento Mori som betyder; Kom ihåg att du är dödlig) finns inte låttexterna - utan dagbokstexter/brev som en "commander" skriver. Arise är sista låten och alltså sista texten/brevet i häftet, eftersom "the commander" vet att hans tid snart är inne och skriver bla om hopp och om att kämpa för världen som finns kvar. Brevet avslutas med dessa ord;

"   Memento mori, my favorite ones, because your time on this earth is brief. Arise and be all that you dream. Encourage each other and remember to sing over each other, over your family, and over yourself "Arise and be all that you dream!"   "


För mig betyder just slutmeningen mycket mer än bara det, som jag ville ha med mig under mitt livs gång. Som en påminnelse att aldrig släppa taget om mina drömmar jag haft och har. Både med framtidsmål och den jag vill vara som människa. Och massa annat som den kopplar till (som jag inte orkar gå igenom ännu en gång). Men ja, det är definitivt det budskap jag vill lämna efter mig. Plus, låten är ju sjukt vacker!
(NI SOM KANSKE EV. HAR HAND OM MIN BEGRAVNING SEN KAN JU GÖRA EN MENTAL NOTE HÄR NU VA ;))


Day 01 - Your favorite song
Day 02 - Your least favorite song
Day 03 - A song that makes you happy
Day 04 - A song that makes you sad
Day 05 - A song that reminds you of someone
Day 06 - A song that reminds of you of somewhere
Day 07 - A song that reminds you of a certain event
Day 08 - A song that you know all the words to
Day 09 - A song that you can dance to
Day 10 - A song that makes you fall asleep
Day 11 - A song from your favorite band
Day 12 - A song from a band you hate
Day 13 - A song that is a guilty pleasure
Day 14 - A song that no one would expect you to love
Day 15 - A song that describes you
Day 16 - A song that you used to love but now hate
Day 17 - A song that you hear often on the radio
Day 18 - A song that you wish you heard on the radio
Day 19 - A song from your favorite album
Day 20 - A song that you listen to when you’re angry
Day 21 - A song that you listen to when you’re happy
Day 22 - A song that you listen to when you’re sad
Day 23 - A song that you want to play at your wedding
Day 24 - A song that you want to play at your funeral
Day 25 - A song that makes you laugh
Day 26 - A song that you can play on an instrument
Day 27 - A song that you wish you could play
Day 28 - A song that makes you feel guilty
Day 29 - A song from your childhood 
Day 30 - Your favorite song at this time last year

Newtown och Reece Mastin live

Förra fredagen var jag, Tori och Rebecka till Newtown för att se Reece Mastin! Han var riktigt, riktigt bra live, vilket inte förvånade mig egentligen. Vilket drag det var! :) Efteråt köpte vi lite öl och gick som fjortonåringar och drack bakom några byggnader och pratade innan Bagge och Anna mötte upp oss och vi gick för att se vad Newtown hade att erbjuda.


Johnny Ruffo. He's talented and all... but a little much too cheese for our taste.


Så var det ju dags för den lilla sockerbiten själv


(Stort plus i kanten för de snygga killarna i hans band! ;))Kanske laddar upp nån video på youtube för att visa hur bra han är. Verkligen född till en artist den där killen.
Sen drogs det som sagt vidare. Blev till ett par pubar innan vi fastnade på ett ställe med karaoke (oh oh...). Videorna därifrån är skitroliga men inget som någon annan borde se ni vet. Väldigt lyckad kväll! (Bilderna är från min kamera och Toris iphone så lite blandad kvalité).

Until we see each other again

Var ute med Mavs, Rebecka och Ems för ett tag sedan. När Mavs fortfarande var här på semester. Hon har i alla fall bestämt sig för att flytta hit nu, oavsett om det blir om några månader eller ett par år pga massa saker, längtar jag galet! Riktigt rolig kväll här hemma i Manly :)
Never look back..

... För då inser man bara hur jävla tråkig och lat man har blivit. Och hur mycket man vill ha svart hår igen men verkligen inte pallar låta håret gå igenom allt igen. Vill bara att det ska bli långt igen.Bondi

Vi drog till Bondi och såg på Bondi killarna tävla i ett annual race mot andra councils runt om Sydney. De vann inte (ovanligt) men det var en jättebra och rolig kväll med mycket prat på trappan ner till stranden. Rebecka och jag blev attackerade av en söt liten hundvalp 3 gånger och otroligt odiskret fotograferade av en asiatisk turist. Kylig men fin kväll.
Alla bilderna är Rebeckas, men vi brukar alltid blanda bilder så det gör väl ingen skillnad.


Inte så fint vädera goodbye isn't painful unless you're never going to say hello again


I've held the hand of God and I've sang the Devil's song

Har av tristess börjat leka  i ett simpelt redigeringsprogram med några random bilder på datorn. Gjorde det jämt för några år sen men slutade av någon anledning. Varför vet jag inte, det är ju kul och roligare än bara vanliga bilder. I alla fall för såna som mig som tycker att photoshop är alldeles för krångligt och tidskrävande för att lära sig, till och med när man har en syster som gått media i skolan och jobbar som retoucher. Krångligt och tidskrävande sa jag ju!
Har legat här i soffan sen jag vaknade, ledig idag och de enda eventuella planerna man hade ser inte ut att bli av pga vädret. Det blir nog det vanliga med promenad, hemmagjord latte och nån film en gråmulen regnig dag som denna. Men det är mysigt i sällskap av bästa vännen.
För övrigt har jag gått och blivit helt beroende av albumet "Resolution". Helt galet vad bra det är. Går från bra till bättre, fint till vackrast, grymt till killer. Det är bara att lyssna och njuta mina damer och herrar.

Day 23 - A song that you want to play at your wedding

Jag har aldrig gått runt och fantiserat om mitt bröllop som ung men på senaste tiden har jag pratat om det konstant (känns det som) med mina vänner. Anledningen är att Danni (min manager) har fått lov att flytta på sitt bröllop och nu stressat som en galning med att planera/boka om saker. Hon har berättat allt om hur det ska vara och fått mig själv att börja fundera. Dock är jag ju singel och -trots en sexårings konstatering- fortfarande för ung för att gifta mig. Jag ignorerar glatt faktumet att många av mina gamla klasskamrater har både barn och en ring på ringfingret, jag tänker vänta ett bra tag med sådant.

En låt då, som jag vill ska spelas. Jag vill att the greatest love song ever written ska spelas, och i mitt fall är det "The tide and its takers" av dundunDUN... Crazyfists. Jag vet, alla blev just skitchockade. Däremot vet jag inte om den kanske har en lite för.. seriös och mörk/mystisk känsla till sig, men jag vet inte heller vad som brukar spelas på bröllop. Dessutom kommer jag börja storböla. Men det är väl helt okej som brud va?

Day 01 - Your favorite song
Day 02 - Your least favorite song
Day 03 - A song that makes you happy
Day 04 - A song that makes you sad
Day 05 - A song that reminds you of someone
Day 06 - A song that reminds of you of somewhere
Day 07 - A song that reminds you of a certain event
Day 08 - A song that you know all the words to
Day 09 - A song that you can dance to
Day 10 - A song that makes you fall asleep
Day 11 - A song from your favorite band
Day 12 - A song from a band you hate
Day 13 - A song that is a guilty pleasure
Day 14 - A song that no one would expect you to love
Day 15 - A song that describes you
Day 16 - A song that you used to love but now hate
Day 17 - A song that you hear often on the radio
Day 18 - A song that you wish you heard on the radio
Day 19 - A song from your favorite album
Day 20 - A song that you listen to when you’re angry
Day 21 - A song that you listen to when you’re happy
Day 22 - A song that you listen to when you’re sad
Day 23 - A song that you want to play at your wedding
Day 24 - A song that you want to play at your funeral
Day 25 - A song that makes you laugh
Day 26 - A song that you can play on an instrument
Day 27 - A song that you wish you could play
Day 28 - A song that makes you feel guilty
Day 29 - A song from your childhood 
Day 30 - Your favorite song at this time last year

Australia day

Det tog ca två timmar tills jag kände lite lust att slänga upp ett inlägg - betydligt mycket fortare än jag trodde alltså. :)
Den senaste tiden har jag och Rebecka glott på alla Bondi rescue avsnitt i sträck. Varit halvt besatta som för några år sen. Såg sista avsnittet av säsong 6 igår men som tur är sänds första avsnittet av säsong 7 imorgon kväll! Wooh!
Our epic fail jag berättade om i förra inlägget har med livräddarna på Bondi att göra. På Australia day jobbade jag nämligen till 3, kom hem och mötte Rebecka. Vi gick och köpte Australien t-shirts som jag sen klippte till linnen. Sen stod vi där och försökte planera vad vi skulle göra - Alla hade inga och sista sekunden-planer och vi kom därför inte fram till nåt. Så vi kom till beslutet att dra in till stan - Cargo bar- med första bästa färja eftersom vi läst att det var där några livräddare skulle vara. Vi tänkte; Kul grej liksom, finns ju ändå inget bättre förslag.

Bagge kom hon med och vi hängde och hade det trevligt. Dock fick vi inte syn på livräddarna, förrän vi bestämde oss för att gå och utanför gick förbi andra entrén till övervåningen. Där det visar sig att livräddarna hade hängt under hela kvällen men just gått 20 minuter tidigare. Haha, är inte det väldigt typiskt mig och Rebecka? JO. Jaja, det var ju lagom trist. Vi gick vidare till side bar innan vi drog hem till Manly och träffade Yar och åt mat. Väldigt bra kväll!


Hahaha


Älskar att avsluta alla utenätter vid stranden och doften av havet.

Senaste

Har inte uppdaterat så mycket men har massa att lägga upp om vad som hänt den senaste tiden. Men jag är laaaaaaaaaat! :)
Det blev i alla fall en väldigt spontan kväll på Australia day som slutade med ett brakare till epic fail. Vi suddade dock bort våra sura miner ganska fort och skrattade åt det hela, mer förklaring kommer senare när jag orkar ladda upp bilder. Tjaaaaaaadå!


King me

Den här låten är verkligen helt fantastisk. *Litesåhärobsessed*


RSS 2.0