Cause seriously

När man kommer hem från jobbet och vet att man har en lååååång dag framför sig nästa dag, med planen att duscha, äta, sova för att kunna vara på topp... Men fastnar (som alltid) framför youtube. Varenda-jävla-gång.

Men det är ju för fantastiskt himla bra alltså. Mmh <3 Lovelovelove.


Tröööööööööööööött

Efter en skön helg gick jag ner och träffade upp Lina vid hennes jobb kl 10 för en utgång. Vi drog (vart annars...) till Steyne med hennes kollegor för att möta upp kanske lite bekanta ansikten. En drink skulle vi ta, vi skulle båda upp och jobba idag. Någon timme ute liksom. Mmh. En öl. Okej, två då. Hon köper första rundan så kunde ju jag bjuda på andra. Perfekt. Två öl blir bra. Sen går vi hem i vettig tid. Mmh.
Ja, något gick ju så klassiskt snett. Ett antal öl senare vid kl halv tre slocknade jag här hemma. Det var en sjukt trevlig kväll, som vanligt när jag och Lina är i farten, men när vi båda ska upp tidigt och jobba dagen efter känns det som att man borde kunna tacka nej när folk bjuder en på öl.

I morse, vid kl 7 ringer telefonen när jag gör mig i ordning. Det första jag tänker är; NEEEJ, nu är det nån som är sjuk och inte kan komma in och jobba!!! Men på telefonen står ett helt okänt nummer, (kopplade inte att det inte ens var ett aussie-nummer) och jag svarar: "Essi speaking". Och i andra änden av luren sitter en Kenneth i Norge och tjoar och fnissar om att Sverige leder i Eurovision Song Contest. Chocken, eftersom jag inte pratat med honom på ett par månader nu. Han erkände att de satt allihopa och hejade på Sverige, så jag tackade för stödet. (För jag är ju så jävla insatt). 
Kul att Loreen vann i alla fall, låten är skitbra och alla svenskar kan känna sig extra stolta!


 

Darren

Jag har nog tonat ner väldigt mycket hur mycket jag tycker om glee, vad programmet står för och hur mycket jag imponeras av allra särskilt Darren Criss som spelar min favoritkaraktär Blaine. Darren verkar vara en helt fantastisk människa rätt ut sagt, och nu får ni skratta hur mycket ni vill men jag ser upp till honom så pass mycket att jag tänker på honom när jag tycker saker är jobbiga. Just för att han verkar vara den sortens person som man i min åsikt, borde förska vara mer som. Genuint godhjärtad och skön helt enkelt. Jag skulle kunna sitta här och rabbla upp personlighetsdrag han har som jag gillar i människor, men bara det här klippet nedan får räcka som bevis. Det är i och för sig en rätt gammal intervju men det spelar egentligen ingen roll (för ingen kommer ändå trycka på play haha).
Men bara faktumet att han svarar precis det jag brukar säga när det kommer till om man tror på Gud; "Love, human beings, the greater something and the good in people", är kanske anledningen till att jag inom mig känner att jag behöver skriva om honom här. Att han verkar så smart, rolig, kreativ och ödmjuk får mig att respektera honom så himla mycket. Det är helt enkelt människor som han som får mig att tro på mänskligheten och det goda i människor.

Tänkte nästan dra till med internskämt för alla Darren-fans och skriva att han dessutom är supermegafoxyawesomehot, men det är nog ingen som skulle förstå vad jag menar. Dessutom ser man ju i videon är han är vacker att se på. Se där, ett eget internskämt till och med fick komma med!

Bilder

Lite random bilder från veckan;


Åkte in till stan och träffade Kylie! <3
Syrran och jag hade en go stund med choklad to die for.
250512

Ooookej. Så det första jag kommer att tänka på nu när jag knappade in rubriken och ska skriva på svenska är... Skriver man dag, månad, år på svenska som man gör här? Fick plötsligt för mig att det ska vara år, månad, dag. Det är egentligen rätt så oväsentligt just här men idén poppade upp i mitt huvud och... Ja, vart var jag?

Jo, Veckan! Skriver ju i princip bara här när jag är ledig. Har jobbat min första vecka som 2IC (förutom söndag). Min roll i den nya position började med ett BAM. Har jobbat som en galning. Avslutade veckan med 11 timmar onsdag, 14 timmar torsdag. Och efter det drog jag direkt ut med Lina för ett par drinkar, massa prat och för att spana på skäggiga karlar, något vi gör ett par kvällar i veckan. Min lilla favorit var där, han som kallades min "crush" innan jag visste vad han hette, och ska jag vara ärlig och lite mer öppen än vad jag brukar vara på min kära blogg kan jag nog erkänna att jag hade önskat mer än bara blickar. Trots allt och faktumet att det ju var en liten sån grej man säger till sig själv att bara glömma. Men vad gör man när man ser människan igen och bara vill spy på honom för att han är så jävla snygg?

Idag vaknade jag vid 12 (I KNOW, RIGHT?!) och gick och mötte upp Lina och Martin. Köpte kaffe och satte oss på klipporna och pratade om allt och ingenting. Fem timmar senare gick solen ner och Lina behövde gå till jobbet. Men ett bättre sätt att tillbringa en ledig höstdag efter en galen vecka av jobb, småbakis och utmattad, finns nog inte. Jag som känner att jag aldrig tar bilder längre, knäppte ett par.


Jag har bott i Manly i cirka ett och ett halvt år, och jag kan fortfarande slås av bara tanken på att jag faktiskt bor här och hur hemma jag känner mig. Jag menar, jag bor typ 5 minuter gångväg ifrån vart den här bilden togs. Jag älskar Manly och hur fantastiskt det är.


Och sen gick solen ner. Seriöst, surfarna måste ju dö av kyla den här tiden på året?


.

I need a purpose.Promoted

Det var i slutet av oktober/början av november som jag började som christmas casual (typ, sommarjobbare) på Colette by Colette Hayman. Och den här veckan, alltså ca sex månader senare, har jag blivit befordrad till Assistant Manager i The flagship store. (För er som inte känner till begreppet flagship store= A chain's largest store, the store that holds or sells the highest volume of merchandise, a retailer's most well-known location, a chain's first retail outlet, or the store location in a chain which carries the most high-priced merchandise catering to the most upscale customers.)


De erbjöd mig rollen förra veckan, tydligen har flera inom företaget sagt att jag är "amazing" och det inkluderar även Colette själv och hennes man (som är VD för företaget). Dessutom ska de ge mig högsta möjliga lön jag kan få, eftersom jag gör ett sånt bra jobb. Det känns så himla kul! Mitt första fulltidsjobb! Känner mig nästan vuxen, haha. Neej, fy. Skämt åsido; Det känns bra att efter allt slit få bekräftelse på att man göra saker rätt med rätt attityd. Plus att jag nu i framtiden inte kommer ha något emot att ta på mig mer jobb och ansvar, eftersom det nu ingår i min roll. Ja, lite småstolt får man vara :)

 


Magic

Denna lilla 19-åriga aussie version av Robert Pattinson borde vinna hela The Voice säsongen, just för att han sitter där så simpelt med sin gitarr, öppnar munnen och sprider magi. Hans röst är full av känslor och djup och gud vad jag beundrar sånt. Bara genuin talang.
Btw skrattade jag så mycket åt duellen han hade mot Nick. Det är verkligen "the Twilight battle" haha! Sjukt att det blev så. Och vem vinner? Dundundun... "Edward". Hans röst är verkligen magisk. Ryser varje gång vid 0:50.


Tom

Omg så jävla rätt!!
Damn.

Körkort!


Fredag

Alltså den här veckan... Vår manager har varit sjuk alla dagar, så vem har som vanligt fått tagit ansvar för allt och lekt manager trots att den är varken manager, second in charge eller ens keyholder? Jo, jag. Jag har inget emot att hjälpa henne annars (för hon har ingen annan lika... "lojal") för att inte låta henne drunkna i allt eftersom vi har sån stor press på oss, men att få ta allt när jag bara är en casual är lite väl. Måndag och tisdag spenderades i stort sätt i telefon halva dagarna för att få tag i covers. Onsdag stannade jag över två timmar pga en stor sale och torsdag jobbade från kl 8 (började egentligen 9) tills Jordan tvingade iväg mig på helg en kvart efter att jag skulle ha slutat för dagen. Jag och Jel flyttade seriöst runt halva butiken. Kan inte fatta hur mycket vi fick gjort.

Så idag har jag njutit av ledighet kan jag säga! Förutom en av de värsta mensvärkarna jag nånsin haft. Vi fick vårt nya kylskåp hemlevererat och jag gick och fixade mitt aussie körkort äntligen. Kom hem och som vanligt kollade Glee-videor (shit vilket intense beroende jag fick) innan jag gick och mötte upp Lina för en kväll av indisk mat, rött vin och skratt och prat i mängder. Helmysigt!

Såna sötnosar


Love it!

RSS 2.0